Reactie intrekken. Waarom, hoe en wanneer?

Een lopende reactie kunt u intrekken zolang de woning wordt aangeboden op de website.

Wat is een lopende reactie?
Zolang de woning waarop u gereageerd heeft nog op de website wordt aangeboden, en iedereen daar nog op kan reageren, spreken we van een lopende reactie. Wanneer u tien lopende reacties heeft kunt u pas weer reageren zodra een van de lopende reacties verschuift naar ‘mijn reacties’. Dit is het geval wanneer de advertentieperiode van de woning verlopen is en niet meer aangeboden wordt op de website. U kunt dan weer een nieuwe reactie plaatsen. U kunt maximaal tien lopende reacties tegelijkertijd hebben.

Waarom een reactie intrekken?
Heeft u gereageerd op een woning en ziet u dat u weinig kans maakt op een uitnodiging of bezichtiging omdat u laag op de ranglijst staat? Dan kunt u ervoor kiezen om deze reactie in te trekken zodat u direct kunt reageren op een andere woning. U hoeft dan niet te wachten totdat de advertentieperiode van de woning verlopen is.
Let op! Wanneer u een reactie intrekt komt u definitief niet meer in aanmerking voor deze woning.

Wanneer is het intrekken van een reactie niet verstandig?
Bij een loting woning kunt u niet zien op welke positie u staat. De woning wordt verloot nadat de advertentieperiode is verlopen. Iedere woningzoekende die op een loting woning reageert maakt evenveel kans, als men aan de voorwaarden voldoet. Voldoet u niet aan de gestelde voorwaarden voor een woning dan krijgt u hierover een melding.

Waar vindt u al uw reacties terug op uw account? Lees hier meer.