De interessemail. Wat is het en hoe werkt het?

Wat is een interessemail?
Een interessemail is een e-mail die de corporatie kan sturen naar woningzoekenden om te controleren of zij interesse hebben in de woning waarop zij hebben gereageerd. Wanneer de corporatie ervoor kiest om de interessemail te sturen, ontvangen de woningzoekenden die in aanmerking komen voor een uitnodiging voor een bezichtiging deze e-mail.

Waarom een interessemail?
Bij een groepsbezichtiging van een woning nodigt de corporatie meerdere woningzoekenden uit. Het komt voor dat er tijdens en groepsbezichtiging niemand van de genodigden de woning komt bekijken. Met de interessemail vraagt de corporatie vooraf aan de woningzoekenden of zij interesse hebben in de woning. Dit voorkomt dat woningzoekenden die lager op de ranglijst staan onnodig lang moeten wachten.

Waarom niet altijd een interessemail?
Corporaties kunnen ervoor kiezen om bij woningen geen interessemail te sturen. Als de corporatie hiervoor heeft gekozen bij de huurwoning waar u op gereageerd heeft, dan ontvangt u geen interessemail.

Wat moet ik doen als ik een interessemail ontvang?
Ontvangt u een interessemail? U kunt via de link in de e-mail reageren en eenvoudig aangeven of u interesse in de woning heeft. U kunt ook via de website naar ‘Mijn account’ om uw interesse aan te geven. Reageert u niet op de interessemail? Dit wordt gezien als een gemiste afspraak. Bij twee gemiste afspraken wordt u 90 dagen geblokkeerd om te reageren. 

Wat moet ik doen als ik geen interessemail ontvang?
Ontvangt u geen interessemail? Dan hoeft u niets te doen. Als u in aanmerking komt voor een bezichtiging stuurt de corporatie u een uitnodiging.