65plus-verhuisregeling / 65plus doorstroomregeling Woonveste

 

65plus-verhuisregeling

Bent u 65-plusser en wilt u kleiner gaan wonen?
Voor 65-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken, is er een oplossing: De 65plus-verhuisregeling. Ze is bedoeld voor mensen die huren bij BrabantWonen, JOOST, Mooiland en Zayaz.
Voor huurders van Woonveste is er een aparte regeling: de 65plus-doorstroomregeling Woonveste. Kijk hiervoor op https://www.woonveste.nl/nieuwsoverzicht/65plus-doorstroomregeling/

Wilt u verhuizen naar een appartement?
U wilt waarschijnlijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, waar nodig met wat extra hulp. En dat wordt ook steeds meer van u verwacht. Is dat mogelijk in uw woning? Of wilt u liever verhuizen naar een kleiner, gelijkvloers appartement, dichtbij voorzieningen? Het is verstandig om daar nu al over na te denken. Wij helpen u daarbij.

Wij helpen u om die stap kleiner te maken
Ziet u misschien op tegen de stijging in huur en de verhuizing? Met de 65-plus-verhuisregeling kunt u eenvoudig verhuizen naar een appartement. Eventueel met een tegemoetkoming in de huur. Ook krijgt u voorrang op geselecteerde vrijkomende woningen.

Een verhuiscoach: verhuizen zonder zorgen
Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Een verhuiscoach kan u helpen. De coach geeft advies en helpt u met bijvoorbeeld het doorgeven van adreswijzigingen. Als u dat wilt, kijkt de coach met u mee wat u verder nog nodig heeft. Zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Wanneer kunt u meedoen?

  • U bent minimaal 65 jaar.
  • U huurt een eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers.
  • U huurt bij BrabantWonen, JOOST, Mooiland of Zayaz*.
  • U heeft geen huurachterstand en krijgt van ons een positieve verhuurdersverklaring.
  • Uw inkomen sluit aan bij de aangeboden woning.
  • De regeling geldt alleen voor woningen met het label 65plus-verhuisregeling.

Wat krijgt u van ons?

  • U krijgt 2 jaar lang voorrang op het geselecteerde, vrijkomende aanbod van WoonService Regionaal.
  • Het gaat om appartementen of gelijkvloerse woningen met maximaal 2 slaapkamers of om seniorenwoningen.
  • U ontvangt eventueel een tegemoetkoming op de huurprijs van uw nieuwe woning.
  • U kunt gebruik maken van een verhuiscoach. U krijgt dan een adviesgesprek en ondersteuning bij uw verhuisadministratie.

Interesse?

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Maak dan meteen een afspraak met uw verhuurder.

* Voor huurders van Woonveste geldt een eigen doorstroomregeling. Kijk daarvoor op  https://www.woonveste.nl/nieuwsoverzicht/65plus-doorstroomregeling/

 

* Voldoet u niet aan ál deze voorwaarden, maar wilt u wel graag verhuizen naar een kleinere of gelijkvloerse woning? Neem contact op met uw eigen woningcorporatie; die kan u helpen.